Kovalente bindinger
(Se Ny Prisma 8, side 44 - 46)

Udfyldnings øvelse

Udfyld alle mellemrummene, tryk derefter på "Check" for at se om du har svaret rigtigt. Brug knappen "Hjælp" for at få et bogstav hvis du har problemer med at finde svaret. Du kan også klikke på "?" for at få et godt råd. Bemærk at du mister point hver gang du beder om hjælp eller bruger "?"
Kovalent binding (atombinding) er en binding som er karakteriseret ved at to eller flere atomer deler et eller flere par af .
Atomerne stræber imod at elektroner så de får deres yderste fyldt op. Sædvanligvis indebærer en binding kun en deling af et enkelt . Hvis atomerne deler to eller tre elektronpar kaldes det en dobbelt- eller tredobbelt .
Den kovalente binding skyldes at atomerne har en tendens til at forbinde sig til andre atomer så de alle får en elektronkonfiguration i den yderste skal som en . (oktetreglen).
Kovalent binding er meget almindelig mellem ikke-metaller og tenderer mod at være en stærkere binding end en , som ofte er almindelig mellem metaller og ikke-metaller.

Du kan bruge nogle af disse ord:
¤ binding ¤ atomer ¤ skal ¤ ædelgas ¤ kemisk ¤ dele ¤ giraf ¤ ionbinding ¤ kemisk ¤ binding ¤ elektroner ¤ kovalent ¤ elektronpar ¤