Det periodiske system
(Se Ny Prisma 7, side 35 - 45)

Udfyldnings øvelse

Udfyld alle mellemrummene, tryk derefter på "Check" for at se om du har svaret rigtigt. Brug knappen "Hjælp" for at få et bogstav hvis du har problemer med at finde svaret. Du kan også klikke på "?" for at få et godt råd. Bemærk at du mister point hver gang du beder om hjælp eller bruger "?"
I det periodiske system er alle ordnet i en tabel med hver deres nummer. I Prisma 7 står der at der er grundstoffer, men i dag har man fremstillet op til ca. 120. I naturen finder vi kun forskellige grundstoffer.
I det periodiske system er alle grundstofferne anbragt i lodrette grupper også kaldet . Til venstre begynder det periodiske system med hovedgruppe og slutter ude til højre med hovedgruppe . Grundstofferne i hovedgruppe er næsten umulige at få til at reagere med andre stoffer, derfor kaldes de også de .
Det periodiske system er inddelt vandret i perioder, her stiger nummer, og grundstoffets egenskaber ændrer sig gradvist.

Du kan bruge nogle af disse ord:
grundstof ¤ 92 ¤ hovedgrupper ¤ biograf ¤ otte ¤ inaktive ¤ periode ¤ syv ¤ kemiske ¤ fem ¤ alternative ¤ grundstofferne ¤ 114 ¤ et ¤ gasser ¤ atomets ¤ molekylets