Island :

All Photos © Copyright by Claus Mejling !

Den Blå Lagune
Den Blå Lagune er overskudsvarme fra det geothermiske kraftværk der ligger lige ved siden af. Vandet kommer fra boringer i undergrunden, hvor det varmes op. Det udnyttes til at lave elektricitet. Den brugte varme vand ledes ud i en sø, hvor  vandet er dejligt varmt. Her er gode bademuligheder. Vandet er meget svovl og kiselholdigt. Det ligger tæt på Keflavík lufthavnen, og er vel besøgt.

Djævlens Køkken
Djævlens Køkken er et ret fantastisk sted der ligger lige der hvor den Europæiske og Amerikanske kontinentalsokkel mødes. Stedet er indhyllet i svovldampe (der stinker af råddent æg), der er fyldt med kogende vand og mudderhuller. Den bedste lyd er der i mudderhullerne, mudderet er sejere, det har konsistens som havregrød. Der er også steder hvor dampen står op af jorden. Det er et vildt sted. Man bør gå op over bjerget der ligger bagved, her er der flere mudderpøle og hvæsende dampstråler. På flere relativt store områder er der rent svovl. Det kan anbefales (om sommeren), at komme sent f.eks. ved 22 tiden eller senere, da stedet om dagen er ret overrendt.
Biler
Island er et eldorado ud i firehjulstrækkere, i et land hvor vejene krydses af brusende floder, er man nødt til at have et passende køretøj.
Ballonopsendelse på Island Ballonopsendelse
Ballonopsendelsei 800 m´s højde på Island sommeren 1997.www.mejling.dk
Startside på www.mejling.dk